Offerte

De kracht van goede fotografie op je website.

Fotografie, het kan je website maken of kraken. Goede fotografie is een belangrijk onderdeel van je website. Waarom? Simpel. Sterke content spreekt bezoekers aan. Dat is het doel van een website, toch? We weten het, het klinkt cliché, maar een beeld zegt meer dan duizend woorden. Net daarom is fotografie heel belangrijk. Even belangrijk als een mooi design en vlot leesbare teksten.

Heb ik professionele en goede fotografie nodig?

Ja en neen. Als webdesigner en -ontwikkelaar werken wij uiteraard graag met professionele foto’s. Ze kunnen onze ontwerpen naar een hoger niveau tillen. Maar het hangt natuurlijk allemaal af van je product of diensten én van het type foto’s die je op je website wil plaatsen. Ben je een binnenhuisarchitect? Dan is professionele fotografie een must. Op deze manier zullen de gerealiseerde projecten optimaal tot z’n recht komen. Ben je bijvoorbeeld een loodgieter? Dan is professionele fotografie minder van belang.

Naast het inhuren van een professionele fotograaf zijn er nog een aantal andere mogelijkheden die goede foto’s kunnen opleveren. Deze kunnen vaak niet tippen aan het niveau van zo’n professionele fotograaf, maar zijn meestal wel een stuk budgetvriendelijker. De eerste optie is om zelf foto’s te nemen met een fototoestel of gsm. Tegenwoordig kan je met de meeste smartphones relatief kwalitatieve foto’s maken. Daarnaast bestaat er ook zoiets als stockfoto’s. Deze kan je uiteraard niet gebruiken bij je ‘realisatiepagina’ of op je ‘over ons-pagina’, maar ze zijn zeker een goede oplossing voor de algemene pagina’s op je website.

 

Waar moet ik op letten als ik zelf foto’s wil nemen?

Zelf foto’s nemen voor je website is voor veel ondernemers een goede optie. Het is goedkoop en relatief eenvoudig. Bovendien hebben we bijna allemaal een goed toestel op zak, wat het nemen van foto’s veel eenvoudiger maakt. Eerder gaven we al aan dat je met je smartphone relatief kwalitatieve foto’s kan maken. Maar, het nemen van goede foto’s gaat echter veel verder dan simpelweg gebruikmaken van een kwalitatief toestel. Bij het nemen van foto’s voor je website moet je goed nadenken over de belichting, de compositie, de kleuren en de plaatsing van de foto’s op je site. Je denkt best na over waar je foto’s zullen komen. Op bepaalde plaatsen is een liggende foto bijvoorbeeld noodzakelijk, terwijl ergens anders een staande afbeelding beter tot z’n recht zal komen. Het is ook steeds mooi meegenomen als de kleuren in je foto passen bij de huisstijl van je website. Storende elementen, zoals rommel of een schuine horizon, moeten ten allen tijde vermeden worden.

Zelf instaan voor de fotografie op je website, het klinkt eenvoudig, maar het vergt toch wel wat moeite. Er zijn heel wat elementen waarmee je rekening moet houden. Maar, als je een beetje creatief aangelegd bent, kan dit een prima oplossing zijn voor jou en jouw onderneming.

Bovenstaande foto’s werden genomen met een smartphone.

Waar kan ik goede stockfoto’s vinden?

Stockfoto’s zijn razend populair. Ook wij maken hier regelmatig gebruik van, zowel voor online als offline toepassingen. De reden? Stockfoto’s zijn makkelijk te vinden, je hebt een ruime keuze, ze zijn steeds kwalitatief en ze zijn in de meeste gevallen genomen door (semi-)professionele fotografen. Er zijn echter ook een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van stockfoto’s. Ze zijn niet uniek; je concurrent kan bijvoorbeeld dezelfde foto gebruiken. Daarnaast kan het ook erg tijdrovend zijn om de juiste foto te vinden. Tot slot kunnen stockfoto’s ook prijzig zijn. Gelukkig bestaan er ook een aantal gratis websites.

Dit zijn onze favoriete websites voor stockfoto’s:

Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Adobe Stock. 

Kleine tip: gebruik nooit foto’s die je zomaar van Google plukt. De eigenaar van deze afbeelding moet hiervoor uitdrukkelijke toestemming geven. Doe je dit toch, dan kan je beboet worden.

Kan ik bij Grafoman terecht voor fotografie?

Natuurlijk! Onze in-house fotograaf komt met plezier bij je langs om enkele foto’s te nemen. Dit steeds rekening houdend met de wensen van de klant. Wij nemen foto’s voor alle doeleinden, maar hebben ook een pak ervaring in foto’s nemen die specifiek op websites gebruikt zullen worden. We houden hierbij telkens rekening met het ontwerp van de website en de hoeveelheid tekst. Op deze manier ontwikkelen we een uniform geheel die de bezoeker zal omverblazen.

Bovenstaande foto’s werden genomen door onze fotograaf.

 

Kan de fotografie op je website wel een boost gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Wij bekijken graag hoe we je verder kunnen helpen.

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Inschrijven

  Gerelateerde blogberichten

  7 SIGNALEN DAT HET TIJD IS VOOR EEN NIEUWE WEBSITE ?>
  04.07.2019

  7 signalen dat het tijd is voor een nieuwe website.

  Online aanwezig zijn, het wordt steeds belangrijker. Een goede, gebruiksvriendelijke en nieuwe website is tegenwoordig een must voor bedrijven in…

  Lees meer

  12 tips om je sociale media naar een hoger niveau te tillen ?>
  21.02.2020

  12 tips om je sociale media naar een hoger niveau te tillen.

  Sociale Media zijn niet meer hip, nieuw of buitengewoon. Ze zijn simpelweg een deel van ons leven geworden. We kunnen…

  Lees meer