Offerte

Website audit & analyse: ontdek de kansen en verbeterpunten van je website

De gezondheid van je website is cruciaal. Twijfel je hoe jouw website ervoor staat? Laat onze experts een grondige website-audit en analyse uitvoeren. Onze website-dokters gaan voor jou op zoek naar het perfecte medicijn!

SEO marketing in Google

Waarom is een websiteaudit & analyse nodig?

  • technische problemen identificeren
  • gebruikerservaring verbeteren
  • vindbaarheid in zoekmachines vergroten
  • conversies meten
  • mobielvriendelijkheid van je website controleren
  • beveiligingsrisico’s vaststellen

 

Ontdek hoe wij te werk gaan   Ik wil een audit

De complete SEO-check-up

Van techniek tot content

De wereld van SEO-optimalisatie is groter dan je denkt. Om te zien hoe gezond je website is, duiken we dieper in de technische SEO, evalueren we de gebruikerservaring, analyseren we de visuele aspecten en content van je website en voeren we een grondige website audit uit.

We gaan op zoek naar verborgen kansen om de vindbaarheid van je website te versterken en je website te optimaliseren voor zoekmachines. Want aan de zoekmachine-top komen, daar gaat wat werk aan vooraf.

Alles voor een optimale vindbaarheid

Van technische finesses tot pakkende content

Van het optimaliseren van je titels en beschrijvingen over het turbochargen van je laadtijd tot het gladstrijken van technische plooien. We verzamelen de kernproblemen en actiepunten, en geven aanbevelingen in mensentaal waar je direct mee aan de slag kan. Alles wat je nodig hebt om van jouw website een zoekmachinevriendelijke krachtpatser te maken.

 

Onze benadering

01.

Voorbereiden & plannen

Wij beginnen met het stellen van duidelijke doelen van je website-audit, van het verbeteren van SEO tot het verhogen van conversies. Vervolgens bepalen we de scope van onze analyse, waaronder technische aspecten, content en gebruikerservaring. We selecteren zorgvuldig de beste tools voor elke fase van de audit.

02.

Uitvoeren van de audit

Door geavanceerde tools te gebruiken, controleren wij je website op technische optimalisatie en SEO-prestaties. Wij nemen jouw content onder de loep, beoordelen de kwaliteit en zoeken naar optimalisatiemogelijkheden. Ook evalueren wij de gebruikerservaring om te zorgen dat je website niet alleen bezoekers trekt, maar ze ook vasthoudt.

03.

Analyseren & actie ondernemen

Na het verzamelen en analyseren van data, stellen wij een helder rapport samen met onze bevindingen en concrete aanbevelingen voor verbetering. Wij ontwikkelen een actieplan met specifieke stappen om je website te optimaliseren en je online aanwezigheid te versterken.

Ik wil een audit!

 

💡 Het identificeren en aanpakken van tekortkomingen op je website kan een krachtige impuls geven aan je online aanwezigheid en zakelijk succes.

 

Het optimaliseren van je online aanwezigheid: een diepgaande blik met een website-audit

Tijdens een website-audit worden verschillende cruciale aspecten van je website grondig gecontroleerd om de algehele prestaties, zichtbaarheid, en gebruikerservaring te verbeteren:

Technische SEO.

We onderzoeken technische factoren zoals site-snelheid, mobiele responsiviteit, indexeerbaarheid, en de configuratie van sitemaps en robots.txt-bestanden. Het doel is om technische obstakels te identificeren die de zichtbaarheid in zoekmachines kunnen hinderen, en deze aan te pakken om de zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren.

On-Page SEO.

Hierbij ligt de focus op de analyse van webpagina’s en hun content. Elementen zoals titels, meta descriptions, en het gebruik van zoekwoorden worden geëvalueerd, samen met de kwaliteit en structuur van de content. Ook wordt de website-architectuur, inclusief URL-structuur en interne linkstrategie, nauwkeurig bekeken.

Gebruikerservaring (UX).

De gebruiksvriendelijkheid van de website wordt beoordeeld, met aandacht voor navigatie, laadtijden, en algemene toegankelijkheid. Een goede UX zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk vinden wat ze zoeken, wat bijdraagt aan een positieve interactie met de site.

Content.

De relevantie, actualiteit, en waarde van de websitecontent voor de doelgroep worden onderzocht. Dit omvat ook de organisatie van content op de site, waarbij wordt gekeken naar hoe informatie is gestructureerd en gepresenteerd aan bezoekers.

Veiligheid en compliance.

De audit omvat een controle op de veiligheidsmaatregelen van de website, zoals SSL-certificaten, en de naleving van privacywetgeving en data-beschermingsstandaarden. Deze aspecten zijn cruciaal voor het behouden van het vertrouwen van de gebruiker en het beschermen van gevoelige informatie.

Concurrentieanalyse.

Er wordt een vergelijking gemaakt met concurrenten om te zien hoe de website presteert op het gebied van SEO, content, en UX. Deze analyse biedt waardevolle inzichten in marktposities en helpt bij het identificeren van kansen voor verbetering.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat een website audit is afgerond?

Hoe vaak moet ik een website audit laten uitvoeren?

Welke rapportages ontvang ik en hoe kan ik deze interpreteren?

Krijg ik na de audit ondersteuning bij het implementeren van de aanbevelingen?

Welke van jullie SEO-pakketten bevatten een website audit?

Waarom zou ik hiervoor kiezen als er ook gratis audit tools bestaan?

Naar iets anders op zoek?
Vraag een offerte voor website audit & analyse.

Bekijk onze realisaties

Bedrijvencentrum Vlaamse Ardennen

Een vruchtbare bodem waar bedrijven kunnen openbloeien - Oudenaarde

Herman Interieur

Uw partner voor maatschrijnwerk - Ronse