Offerte

7 tips om het thuiswerken vlotter te laten verlopen.

Thuiswerken is de norm. Velen onder ons ruilden reeds hun vertrouwde werkplek voor de keukentafel of een bureautje in de woonkamer. Werken van thuis uit kan heel wat uitdagingen met zich meebrengen. Geen nood, dankzij onze tips krijgt je productiviteit gegarandeerd een boost!

Grafoman-blogpost-thuiswerken

Routine, routine en nog eens routine

Regelmaat is heel belangrijk, zeker als je aan thuiswerken doet. ’s Morgens uit je bed rollen en onmiddellijk aan je bureau gaan zitten zal je productiviteit niet bevorderen. Integendeel. Probeer daarom een routine vast te leggen. Zet je wekker elke dag op hetzelfde moment, neem de tijd voor een lekker ontbijt en maak je klaar om ‘te gaan werken’. Oh en laat die joggingsbroek gerust achterwege!

 

Creëer een rustige werkplek

Zorg voor een specifieke werkplek in huis om zo potentiële afleidingen te vermijden. De ideale situatie? Een aparte bureauruimte waar je ongestoord je job kan uitoefenen. Op deze manier kan je letterlijk ‘het werk achter je laten’ op het einde van de werkdag. Deur dicht en klaar. Geen bureauruimte ter beschikking? De woonkamer of slaapkamer kunnen evengoed dienst doen als tijdelijke werkplek. Zorg er gewoon voor dat je een vaste plaats hebt waar je comfortabel (lees: ergonomie is belangrijk!) en in alle rust kan werken.

 

Zorg voor een duidelijk werkschema

Zonder werkschema aan de slag gaan? Geen goed idee! Telkens je van een verse kop koffie begint te slurpen zal je je mateloos ergeren aan de berg afwas die nog in de keuken ligt te wachten. Toch moet je die huishoudelijke taken even vergeten en je focussen op het werk. Een werkschema zal je hierbij helpen. Begin telkens op hetzelfde uur aan je werkdag, neem vaste lunchpauzes en sluit de werkdag op hetzelfde tijdstip af. Zo kan je werk en privé makkelijker gescheiden houden. Het is bovendien ideaal als je werkschema overeenkomt met dat van je collega’s. Op deze manier zijn jullie steevast op hetzelfde moment aan het werk en is het eenvoudiger om meetings in te plannen.

 

Duidelijke afspraken zijn goud waard

Probeer duidelijke afspraken te maken met je team. Wie doet wat, wie neemt welke taken voor z’n rekening. In real life kan je snel even een vraag stellen aan je collega’s, maar van thuis uit kan dit soms vervelend en omslachtig zijn. Daarom zijn een goede planning en een duidelijke to-do-lijst goud waard. Elke morgen een meeting inplannen om deze zaken te overlopen kan helpen om de dag vlotter en productiever te laten verlopen.

 

Blijf in contact met je collega’s via online tools

Het is erg belangrijk om tijdens deze lockdown in contact te blijven met je collega’s, ook als je begint met thuiswerken. Zoom, Skype, Teams, Slack, … er zijn ontelbare tools die nu in overdrive gebruikt worden in de bedrijfswereld. Contact houden is niet alleen belangrijk om projecten op te volgen en taken te verdelen, het is ook gewoon leuk om elkaar nog eens te horen. Ons sociaal contact met collega’s werd namelijk teruggeschroefd van 8 uur per dag naar pakweg een halfuurtje per week. Af en toe een niet-werk-gerelateerd gesprekje met de collega’s kan daarom al eens deugd doen!

 

Sluit je werkdag af

Werken kan soms wel wat stress met zich meebrengen. Dat is voor thuiswerken niet anders. Het grote verschil met werken op locatie is echter de rit naar huis. Veel mensen kunnen dankzij het pendelen hun gedachten even verzetten en de stress van het werk loslaten. Een goede tip is daarom om telkens de dag af te sluiten met een korte wandeling. Op deze manier kan je thuiskomen en zeggen tegen je huisgenoten: “Ik ben thuis, ik heb gedaan met werken!”.

 

Kom toch af en toe eens uit je kot

De weergoden hebben ons de afgelopen weken al van heel wat mooi weer voorzien. Geniet daar van! Lunchen in de tuin of gewoon even een frisse neus halen na het thuiswerken, het kan wonderen doen voor je mentale gezondheid! Bovendien kunnen we allemaal wel een beetje beweging gebruiken tijdens deze lockdown. Let wel, als je uit je kot komt, volg dan zeker de maatregelen en hou voldoende afstand.

 

Hopelijk helpen deze tips je op weg om ook de komende weken vol enthousiasme van thuis uit te werken. Ook wij blijven ijverig doorwerken achter de schermen. Hulp nodig op vlak van grafisch ontwerp, webontwikkeling, sociale media of communicatiebegeleiding? Ons team staat nog steeds voor je klaar! Contacteer ons voor meer informatie. Wij wensen iedereen veel succes in deze moeilijke periode. Blijf in jullie kot, was regelmatig je handen en draag zorg voor elkaar. Tot snel!

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Inschrijven

  Gerelateerde blogberichten

  Grafoman-blogpost-belang van sterk logo marketingbureau grafoman ?>
  27.03.2020

  Het belang van een sterk logo.

  Logo’s maken, dat doen wij graag. Heel graag zelfs. Als communicatiehuis hebben wij de afgelopen 15 jaar al heel wat…

  Lees meer

  favoriete webadresjes ?>
  06.06.2020

  De favoriete webadresjes van onze designers.

  Een leuk ontwerp komt niet zomaar tot stand. Naast de creatieve geest van onze designers kan een stevige portie inspiratie…

  Lees meer