Offerte

Een website maken, zo pakken wij het aan!

Websites maken, dat is dagelijkse kost voor onze webdeveloper. Hij is echter niet de enige schakel in het proces. Het maken van een website vraagt kennis en een stevige portie teamwork. In dit blogbericht ontdek je hoe team Grafoman aan de slag gaat.

website maken

Intakegesprek

Kennismaken is de eerste stap. Vooraleer wij onze schouders onder een project zetten, leren wij steevast onze klanten beter kennen. Alleen zo krijgen wij een duidelijk beeld van de noden en wensen van het bedrijf in kwestie. Onze vertegenwoordiger neemt hierin het voortouw. Hij legt contact met potentiële klanten en maakt een eerste afspraak. In het gezelschap van een lekkere tas koffie wordt uit de doeken gedaan wat de verschillende mogelijkheden zijn. Groot budget, klein budget, beknopte website, uitgebreide website, … er zijn ontelbare mogelijkheden en nog meer creatieve oplossingen. Het is aan ons om de situatie van onze klanten te analyseren en hen de best passende oplossing aan te bieden.

 

Offerte

De eerste kennismaking is een feit. Nu is het tijd voor het opmaken van de offerte. Die maken wij bovendien altijd volledig op maat. Elk bedrijf is namelijk anders, elke klant heeft andere prioriteiten. Het is dus niet meer dan logisch dat wij oplossingen op maat aanbieden. Leuk weetje: onze offertes worden altijd online verstuurd én de klant kan deze ook digitaal goedkeuren. Milieuvriendelijk, makkelijk én tijdsbesparend voor beide partijen. Mooi meegenomen, niet?

 

Briefing

Geen kwalitatieve website zonder een grondige briefing. Bij Grafoman heerst er op de werkvloer een ontspannen en familiale sfeer. Dit trekken wij ook door naar het contact met onze klanten. Een gezellige babbel kan wonderen doen om hoogte te krijgen van de stijl en persoonlijkheid van de klant in kwestie. Voor we aan het ontwerp van de website starten, plannen we dus altijd een briefingsmoment in. Tijdens het gesprek worden de designers en de klant aan elkaar voorgesteld en samen bespreken ze de structuur, de inhoud en het design van de site.

 

Copywriting & fotografie

Voor velen zijn de teksten en foto’s van een website slechts bijzaak. Begrijpelijk, maar toch mag de inhoud van een website niet onderschat worden. Zeker op vlak van vindbaarheid zal dit een hele grote rol spelen. Als de klant dit wenst, sturen wij onze creatievelingen op hen af. Onze copywriters zetten de input van de klant om in SEO-vriendelijke webteksten en onze in-house fotograaf zorgt voor professionele bedrijfsfoto’s. Kortom, we stellen alles in het werk om een kwalitatief eindresultaat af te leveren.

 

Design

Eens de inhoud van de website op punt staat, schieten onze designers uit de startblokken. Stap één is hierbij steeds het uitwerken van een homepagina. De huisstijl en de wensen van de klant spelen een grote rol in het bepalen van de look & feel. Onze ervaren webdesigners gaan bovendien steeds te werk met een positieve user experience in het achterhoofd. Want gebruiksvriendelijkheid is toch wel een must! Eens de homepagina afgewerkt is, bezorgen wij onze klanten een link naar het ontwerp. Dankzij het gebruik van Adobe XD krijgt de klant onmiddellijk een realistische presentatie van de website te zien. Eens we een go krijgen van de klant, gaan we aan de slag met de overige unieke pagina’s.

 

Ontwikkeling

Na goedkeuring van de klant geven onze designers de fakkel door aan onze developer. Het is zijn taak om het design om te toveren tot een werkende website. Dankzij een persoonlijke link kunnen onze klanten in real-time volgen hoe hun website opgebouwd wordt. Omdat mobiele apparaten tegenwoordig niet meer uit onze samenleving weg te denken zijn, zorgen wij ook steeds voor mobielvriendelijke websites. Bovendien werkt de developer nauw samen met onze SEO-experts om ervoor te zorgen dat onze websites goed scoren in de zoekresultaten.

 

Opleiding

Hoewel wij met veel plezier onze klanten bijstaan bij het aanbrengen van wijzigingen aan hun website, is het toch wel handig om kleine aanpassingen zelf te kunnen uitvoeren. Gebruiksvriendelijkheid is voor ons van groot belang. Daarom worden onze websites allemaal voorzien van een CMS-systeem waarmee onze klanten makkelijk zelf aanpassingen kunnen aanbrengen. Wij nemen telkens ruim te tijd om klanten wegwijs te maken in dit systeem. Wanneer, na verschillende feedbackrondes, de website op punt staat, voorzien wij voor onze klanten een korte opleiding. Deze geven wij onder de vorm van een video. Zo kan de klant de video naar hartenlust herbekijken wanneer er aanpassingen moeten aangebracht worden.

 

Online

Domeinnamen, transfer, Google Analytics, GDPR, … Het zijn allemaal technische termen die bij velen onbekend in de oren zullen klinken. Gelukkig kennen onze experts deze zaken op hun duimpje. Na de finale goedkeuring van de klant wordt de website online geplaatst en zorgen wij dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zo kan de klant genieten van een nieuwe website, zonder zich zorgen te moeten maken over de technische kant van het verhaal.

 

Opvolging

Ook na het afwerken van het project, laten wij onze klanten niet aan hun lot over. Ons team helpt hen met veel plezier verder bij eventuele vragen of opmerkingen. Ook het aanbrengen van bijkomende aanpassingen is zeker mogelijk. Wij doen er alles aan om de online aanwezigheid van onze klanten te optimaliseren.

 

Zo zie je maar, er komt heel wat kijken bij het maken van een website. Het is een proces waar wij je met veel plezier in willen begeleiden. Kriebelt het ook om je bedrijf digitaal op de kaart te zetten? Contacteer ons dan snel en onze vertegenwoordiger komt bij je langs! Hij zal je vrijblijvend meer informatie bezorgen over onze mogelijkheden. Tot snel!

 

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Inschrijven

  Gerelateerde blogberichten

  favoriete webadresjes ?>
  06.06.2020

  De favoriete webadresjes van onze designers.

  Een leuk ontwerp komt niet zomaar tot stand. Naast de creatieve geest van onze designers kan een stevige portie inspiratie…

  Lees meer

  SEO en SEA digitale marketing ?>
  16.11.2020

  Zo scoor je hoger in de zoekresultaten, SEO en SEA!

  Verkopen via je webshop of leads binnenhalen via je website. We willen het allemaal. Het hangt echter van heel wat…

  Lees meer