Offerte

Een social media plan opstellen, zo pakken wij het aan!

Teksten schrijven, visuals ontwerpen, berichtjes posten, advertenties instellen, reacties beantwoorden … Elk bedrijf die zich er al eens aan waagde, kan ervan meespreken: je socials onderhouden is veel werk. Gelukkig kan je ook rekenen op de professionals van Grafoman. Zij nemen met veel plezier je online profielen onder handen en plaatsen geregeld updates in jouw naam. Hoe we dat doen? Dat ontdek je hier.

SocialMediaPlan

Intakegesprek

Het eerste puntje op de agenda? Kennismaken. Net zoals bij het maken van een website starten we altijd met een verkennend gesprek. Tijdens zo’n intakegesprek stelt onze vertegenwoordiger met plezier ons bedrijf aan je voor. Wat wil je met dit plan bereiken? Wat vind je belangrijk als bedrijf? Wat kan je zelf doen? Wat wil je graag uitbesteden? Dankzij enkele gerichte vragen weet onze vertegenwoordiger in no time een pasklaar voorstel uit zijn mouw te toveren. Een heerlijke kop koffie en een gezellige babbel later zijn we helemaal klaar om een offerte op maat uit te werken.

 

Offerte

Kennismaking check. Offerte check. Afhankelijk van de doelstelling, werken wij een voorstel op maat uit. Helemaal afgestemd op wat jouw bedrijf nodig heeft. Dankzij onze all-in-one pakketten, transparante prijzen en eenvoudige stopzetting kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Na goedkeuring van die offerte gaan wij vol enthousiasme voor je aan de slag.

 

Briefing

Net zoals bij het designen van een logo of het ontwikkelen van een website is een grondige briefing cruciaal. Tijd om onze marketeers op te trommelen. Tijdens het briefingsmoment wordt de inhoud van het plan uitvoerig besproken. Samen bekijken we de mogelijke onderwerpen en doen we uit de doeken we hoe we het plan concreet zullen aanpakken. Zo’n moment kan face-to-face, telefonisch of digitaal plaatsvinden. We begrijpen dat jouw tijd kostbaar is en passen ons daarom met plezier aan jouw strakke planning aan.

 

Toegang of aanmaak pagina’s

Wanneer de briefing achter de rug is, is het tijd om er in te vliegen. Is jouw bedrijf al online te vinden? Kan je pagina een upgrade gebruiken? Of heb je nog geen bedrijfspagina aangemaakt? Hoe dan ook, onze marketeers staan voor je klaar. Dankzij onze handige handleiding bezorg je onze professionals zonder problemen de toegang tot je pagina’s. Wij gaan voor je aan de slag en zetten je (nieuwe) pagina’s helemaal op punt. Een nieuwe profielfoto hier, enkele leuke highlights daar. Je profielen zijn nu klaar voor gebruik.

 

Opmaak plan

Onze marketeers zijn nu echt op dreef. Na het optimaliseren van je profielen, is het tijd om het plan op te maken. In verschillende fases wordt het plan samengesteld en worden de berichten uitgeschreven. Onder het toeziend oog van de klant uiteraard. Het is tenslotte jouw stem die we vertegenwoordigen. Op het einde van de rit heeft de klant een handig bundeltje beet met daarin alle onderwerpen, data, teksten en afbeeldingen.

 

Visuals

Over afbeeldingen gesproken. Hoog tijd om de creatieve skills van onze marketeers boven te halen. Naast verzorgde pagina’s en pakkende teksten zijn ook de visuals van groot belang. Dankzij onze ontwerpen krijgt de uitstraling van je socials een professionele boost. We laten je logo geregeld terugkeren, stemmen kleuren op elkaar af en puzzelen de posts samen tot een visueel aantrekkelijk geheel. Meer nog, als je dat wenst gaan we nog een stapje verder en regelen we een fotograaf die ons van het juiste beeldmateriaal voorziet. Kortom, je online profielen worden gegarandeerd een streling voor het oog!

 

Online

Nadat alle inhoudelijke elementen op punt staan, rest er ons nog één ding: het plan lanceren. Het online plaatsen van berichten is de belangrijkste schakel in dit verhaal. Om ervoor te zorgen dat je een zo groot mogelijke ‘Return on Investment’ kunt behalen, werken we vaak met gesponsorde berichten. Deze worden zo nauwkeurig mogelijk ingesteld, afgestemd op jouw gewenste doelgroep. Eventueel voegen we er zelfs een linkje naar je site aan toe. We stellen alles in het werk om de campagne zo goed mogelijk te doen slagen.

 

Evaluatie

Geen plan zonder duidelijke rapportage. Meten is weten en dat nemen we heel letterlijk bij Grafoman. Na elk plan van drie maanden, plannen we een telefonisch evaluatiemoment in. We bekijken de behaalde resultaten en gaan aan de slag met de resultaten. Zo kunnen we toekomstige campagnes bijsturen waar nodig. Ga je in de toekomst liever zelf aan de slag? Ook daarin zullen we je met plezier ondersteunen. Templates, opleidingen, fotoshoots… We bieden je alle ingrediënten om online te knallen!

 

En? Voel je het kriebelen om je sociale media onder handen te nemen? Twijfel niet langer en neem contact op met één van onze professionals. We helpen je met plezier op weg! Benieuwd naar onze socials? Volg ons dan op FacebookInstagram, LinkedIn en Pinterest.

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Inschrijven

  Gerelateerde blogberichten

  Complimentendag marketingbureau grafoman ?>
  01.03.2021

  Complimentendag 2021, een mooie getuigenis van een klant!

  Complimentjes, iedereen wordt er gelukkig van. Van een bevestigend schouderklopje tot een vrolijke reactie van een opgetogen klant, complimentjes kunnen…

  Lees meer

  ?>
  30.12.2021

  Grafoman wenst je een fantastisch nieuw jaar!

  We konden het bijna niet stilhouden, maar het is ons toch gelukt. Ons nieuwjaarsfilmpje gaat vandaag in première! Het resultaat…

  Lees meer